Zona
Dreamstime m 122732620

KOPRIVA - IZVOR ZDRAVLJA

Kopriva je jedna od najljekovitijih biljaka. Sve što trebate je ubrati i iskoristiti blagodati ove čudesne biljke. Pogledajte odličan video o koprivi.

Kopriva je jedna od najljekovitijih biljaka. Bogata je vitaminom C, karotenom, vitaminima K i B2 te pantotenskom kiselinom. Također bogata je i mineralima fosforom, željezom natrijem i kalijem. Sadržava i niz drugih hranjivih kiselina i spojeva. Mlado lišće koprive sadrži 20 puta više vitamina C nego zelena salata ili drugo uzgojeno povrće. Kopriva donosi niz dobrobiti za ljudsko zdravlje: pomaže kod niskog željeza u krvi i kod krvarenja, snižava šećer u krvi, pomaže kod kroničnih kožnih oboljenja, pospješuje mokrenje pri čemu iz tijela čisti kloride, različite kiseline koje su produkti metabolizma što je iznimno djelotvorno kod reumatičnih oboljenja, artritisa i bubrežnih kamenaca.

Pogledajte kratki film o djelotvornosti koprive. Uzmite malo vremena za svoje zdravlje, osvrnite se oko sebe i naći ćete puno koprive. Sve što treba je ubrati ju (ne zaboravite navući rukavice).

Arhiva