Zona
Fotolia 70754169 xs

VAŠA BIOGRAFIJA JE VAŠA BIOLOGIJA

Ono što se nalazi u podsvijesti svakog čovjeka održava se i vidi na njegovom tijelu. Sve traume, potisnute emocije i vjerovanja sve to upravlja našim životima. Saznajte više.

Jeste li zadovoljni svojim fizičkim izgledom, da li se samo radi o nezdravom načinu života ili postoje puno dublje stvari koje utječu direktno na biologiju svakog čovjeka.

Biografija proizlazi od grč. riječi biographia što znači opis života po redu značajnih događaja ili životopis. Kroz kakva iskustva ste išli kroz život, da li su ta iskustva bila pretežno konstruktivna ili destruktivna? Treba zastati i zapitati se što me oblikuje iznutra, što se to u obliku raznih kontrakcija nalazi u meni, a sve to me blokira da se realiziram kao osoba i idem jednim putem ekspanzije u svom životu.

Fizičko tijelo čovjeka puno govori o životu kakav takva osoba živi. Iz tijela se može puno toga iščitati i već na prvi pogled zaključiti kakav život je ta osoba živjela i kakav život temeljem razno raznih iskustava sada živi.

Sve ono što se nalazi u podsvijesti svakog čovjeka održava se i vidi na njegovom tijelu, sve traume, potisnute emocije, sva vjerovanja naslijeđena od predaka ili koja su stvorena kroz život, sve to upravlja životom čovjeka, te utječe direktno na njegovo fizičko tijelo, na percepciju, te u konačnici zato i živi takav život kakav upravo sada jest.

Važnu ulogu u svemu tome ima biologija iz razloga što geni imaju memoriju, a što je dokazano putem novog polja znanosti - epigenetike, koja kaže da životi naših predaka, zrak koji su udisali, hrana koju su jeli, stvari koje su vidjeli i činili direktno utječu na nas bez obzira što puno od tih stvari nismo iskušavali sami.

Otkriće epigenetičkih utjecaja na gene utječu na svaki aspekt našeg života i putem gena memorija događaja koji netko iskušava može se prenositi generacijama.

Epigenetika daje potpuno novo razumijevanje gena gdje smatra da postoji kontrolni sustav koji „uključuje“ i „isključuje“ gene, sugerirajući da sve što netko iskušava npr. od prehrane, stresa do svakodnevnih životnih situacija može utjecati na taj kontrolni sustav, uključujući ili isključujući gene i putem toga stvara nasljedne efekte na svakog čovjeka.

Da bi bilo tko evoluirao prema svojoj individualnosti, odnosno originalnom dijelu sebe, mora naučiti prepoznati i razumjeti koje se to naslijeđene ili ne naslijeđene kontrakcije nalaze unutar njega, a koje ga drže u jednoj comfort zoni u kojoj živi jedan život pod raznim utjecajima izvana, nije svjestan da ne upravlja on svojim životom, već te kontrakcije ga i dalje drže u zatvoru uma iz kojeg nema novih svježih misli, a ujedno i nove realnosti u kojoj sve teče, živo je.

Valja se zapitati kakvu bazu podataka imamo i kada to spoznamo dolazimo do zaključka da je naša biografija ujedno i naša biologija i da sva rješenja se ne nalaze u vanjskim stvarima, već je dovoljno zastati sa svim naviknutim aktivnostima koje činimo automatizmom kroz dan i zapitati se što me sprječava da živim slobodno, da živim život onakav kakav želim, a ne onakav kakav se upravo sada događa?

Autorica teksta je Martina Ružić Bratović, stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala, saznajte više o njezinom radu ovdje

Arhiva