Zona
Orgonska energija

ORGONSKA ENERGIJA

Postoji univerzalna energija koja nam daje život. Naziv "orgonska energija" ustanovio je 1930. godine, nakon dugog istraživanja, pionir psihoanalitike , dr. Wilhem Reich.Gdje se ona nalazi i kako je privući, saznajte više.

Iako vam možda naslov ovog članka ne zvuči poznato, čitajte dalje, jer s ovom energijom se susrećete čitav svoj život. Kinezi je zovu CHI, Japanci KI, Indijcima je poznatija kao PRANA, a naziv ORGON, odnosno ORGONSKA ENERGIJA ustanovio je 1930. godine, nakon dugog istraživanja, pionir psihoanalitike i najbliži suradnik Sigmunda Freuda, dr. Wilhem Reich.
Svi ti pojmovi govore o jednom te istom - o univerzalnoj, životnoj energiji koja nam daje vitalnost, a prisutna je u svemu što nas okružuje.
U svom radu s Freudom, dr. Reich dolazio je do zanimljivih otkrića. Brojnim eksperimentima došao je do neosporivih dokaza o energiji koja je isijavala plavičasto svijetlo, u početku iz živih organizama koje je Reich zvao bionima, a kasnije, u daljnjim istraživanjima, tu energiju mogao je uočiti i u neživoj materiji, svuda oko sebe.
Promatrajući utjecaj te energije na unutrašnjost ljudskog tijela, uočio je da su crvena krvna zrnca prenosnici orgonske energije i da, ukoliko se radi o zdravom tijelu, to orgonsko polje oko samih zrnaca je vrlo jako, dok kod bolesnih ljudi ono slabi i jedva je uočljivo. Tvrdio je da, kod jako slabog polja, crvena krvna zrnca se razgrađuju i iz njih nastaju T-bacili koji dalje uzrokuju bolest, a sve kreće od nedovoljnog unosa orgonske energije u naš organizam.

Orgon se u tijelo može unositi hranom, zrakom, ili sunčanjem preko kože, što bi u velikoj mjeri moglo objasniti dugotrajan životni vijek nekih indijskih jogija, koji se 'hrane' isključivo energijom Sunca. Promatranjem neba, uočio je i postojanje orgona u atmosferi.

Daljnja Reichova ispitivanja dovela su do još važnijih saznanja o ponašanju te inteligentne energije. Ubrzo je otkrio da organski materijali, poput pamuka ili vune, snažno privlače orgon te ga zadržavaju u sebi, dok metalni materijali privučeni orgon ujedno i snažno odbijaju natrag. To otkriće potaklo je Reicha na izradu uređaja za 'gomilanje' orgonske energije, nazvanog ORGONSKI AKUMULATOR. Sastavljen od naizmjeničnih slojeva organske i neorganske materije, taj jednostavni uređaj, nalik na ormar, vrlo je djelotvorno služio u liječenju različitih vrsta bolesti, a terapija se sastojala od svakodnevnog polusatnog sjedenja ili stajanja u akumulatoru. Reich je bilježio izvanredne rezulate.
No, nije se zaustavio na tome. Usmjeravajući pažnju na djelovanje orgona na ljude koje je liječio, došao je do spoznaje o takozvanom 'mrtvom orgonu' ('dead orgon', ili skraćeno DOR), koji je imao iznimno štetan učinak i u većem omjeru se javljao kod negativno nastrojenih i bolesnih ljudi.
Promatrajući istu pojavu na razini zemaljske kugle, otkrio je značajna gomilanja 'mrtvog orgona' u zemljinoj auri i atmosferi. Meteorološke promjene, koje nisu mogle biti dostatno opisane područjima visokog i niskog pritiska te čimbenikom temperature, u sebi su nosile osobitu igru orgonske interakcije, koja je bila najočitija u velikim olujama i uraganima ogromne razorne moći. Reich je shvatio da pozitivnim orgonom (suprotan 'mrtvom orgonu', 'positive orgone' ili POR) može utjecati na razbijanje DOR-a, te time mijenjati vremenske prilike i utjecati na stvaranje oblaka, ali i razornih uragana i oluja. Tada je nastao CLOUDBUSTER, pasivna naprava sastavljena od metalnih kablova i šupljih, metalnih cijevi uronjenih u vodu (za koju je Reich još ranije otkrio da snažno privlači orgon) a sve skupa djeluje na principu "privlačenja oblaka" i održavanja ih na okupu, uz pomoć orgona. Suprotno tome, raspršavanje orgona uzrokovalo bi i nestanak oblaka.

Jednom prilikom, tijekom duge suše u području Mainea, seljaci su pozvali Reicha da sa svojim "topovima" izazove kišu i tako spasi usjeve borovnica od propadanja. Reich je uspio i time dokazao i ostatku svijetu jednostavnu genijalnost svojih izuma.
Nažalost, ta genijalnost nije potrajala još dugo. Premda je svojim uređajima rukovodio s iznimnim oprezom i naglašavao važnost stručnog znanja o ovoj materiji, nakon sedmogodišnjeg života i rada u Sjedinjenim Američkim Državama, Reichova dostignuća bila su pod istragom Američke vlade, uzrokovanom višegodišnjima napadima na Reicha od strane FDA (Food and drug administration), koja je tada vodila 'rat' protiv svih prirodnih metoda liječenja.
Ubrzo nakon toga, Reich biva zatvoren i osuđen na dvije godine zatvora (zbog prilično banalnog razloga – prijevoza svojih uređaja van države New York), a FDA protuzakonito upada na njegovo imanje u Maineu, gdje spaljuje i uništava sve njegove uređaje i književne radove. Odredbom suda određuje se spaljivanje sve literature povezane s Reichovim imenom, a od njega se traži da demantira postojanje orgonske energije i uspješnost djelovanja orgonskog akumulatora. Kao i mnogi drugi znanstvenici koji su se našli na pragu otkrića i primjene 'besplatne' energije iz obnovljivih resursa, Reich umire pod nerazjašnjenim okolnostima, u svojoj ćeliji, tjedan dana prije nego je trebao biti pušten na slobodu.

ORGONSKI GENERATOR I ORGONITI

Na sreću, mnogo godina kasnije, Reichov rad privukao je mladi par Don i Carol Croft, koji, na temelju Reichovih saznanja i daljnjeg rada austrijanca Karla Hansa Weltza, uspijevaju orgonsku energiju 'strpati' u još manji uređaj koji nazivaju ORGONSKI GENERATOR. Naime, njima je pošlo za rukom ostvariti ono što Reich za svog života ipak nije stigao. Reichov akumulator je imao svojstvo privlačenja orgona iz svoje okoline, što bi značilo da je ujedno akumulirao i štetni orgon, ukoliko ga je bilo, dok generator uspijeva transformirati 'mrtvi orgon' (DOR), u pozitivni orgon (POR), a ubrzo takav princip generiranja orgona primjenjuju i u izradi manjih, praktičnijih uređaja jednostavnog naziva ORGONITI.
Sinergijom smole, metalne piljevine i određenih kristala, orgoniti imaju svojstva upijanja štetnog DOR-a i pretvaranja u POR.
U današnje vrijeme, kad je moderno društvo okruženo štetnim zračenjima i elektrosmogom, uporaba ovako jednostavnih, perpetuum mobile uređaja mogla bi biti od životne važnosti, budući da oni vrlo efikasno neutraliziraju elektromagnetsko zračenje (kompjutera, mobitela, televizijskih prijemnika, dalekovoda...) i time nas mogu sačuvati od tog nevidljivog stresa, kojem smo svakodnevno izloženi.
Ostala, bitna svojstva orgona, a time i orgonskih uređaja su:
- štite od zračenja podzemnih voda i svemirskog zračenja na način da podržavaju i jačaju vaš imunološki sistem,
- pomažu kod energetskog obnavljanja organizma što je vrlo bitno kod oporavka nakon operacije, tretiranja kancerogenih i kroničnih bolesti,
- "orgoniziraju" prostor u kojem boravite, stvaraju pozitivno ozračje,
- omogućavaju mirnije snove i dublji odmor tijekom noći, smanjuju period spavanja,
- emotivno smiruju, pomažu kod nadvladavanja depresije, tuge i strahova,
- harmoniziraju međuljudske odnose
- pojačavaju produktivnost u radnom okruženju
- potiču kreativnost
- pozitivno djeluju na životinje i rast biljaka
- energiziraju vodu
- štite od negativnih energija drugih ljudi
- postavljeni u prirodi, stvaraju energetsku ravnotežu i čiste atmosferu.

Don i Carol izradili su još nekoliko vrsta uređaja, koji uglavnom rade na sličnom principu, ali s različitim intenzitetom i svrhom o čemu više možete pročitati ovdje.

Ukoliko smo uspjeli privući vašu pažnju, pozivamo vas da djelovanje orgonita osjetite i sami. Ako se odlučite za kućnu izradu, svakako prikupite dovoljno informacija prije nego krenete.

Arhiva