Zona
Orgazam i gluma

ORGAZAM I GLUMA

Želja muškaraca da zadovolje, kao i glumljenje orgazma od strane žena moguće je da ima evolucijske korijene. Za žene podsvjesni razlog glumljenja orgazma ima određene beneficije. Nedavna istraživanja potvrđuju neke iznenađujuće razloge takvog ponašanja. Saznajte više.

Postoji niz razloga zašto žene glume orgazam. Nedavna istraživanja potvrđuju neke iznenađujuće razloge takvog ponašanja. Erin Cooper (Temple University) napravila je istraživanje na temu glumljenja orgazma u kojem je imala 1500 ispitanica. Zaključak njezinog istraživanja bio je taj da žene glume orgazam iz altruističkih razloga, u prijevodu, na takav način izbjegavaju povrijediti partnerove osjećaje. Međutim, u jednom manjem istraživanju koje je provedeno na 366 žena, smatra se da žene ustraju u glumljenju orgazma zbog vlastitog osjećaja seksualne nesigurnosti, da izbjegnu intimnost ili da se seks privede kraju. U tom istraživanju je zaključeno da bi strah od intimnosti mogao biti glavni motivator za glumljenje orgazma. Pogotovo žene koje su imale problema u prošlim vezama, sklonije su glumiti orgazam kako bi izbjegle osjećaj nesigurnosti. Susan Crain Bakos, žena koja se bavi istraživanjem seksualne tematike već 25 godina, te je autorica knjige „Daily Sex Bible: Inspirations and Techniques for the Best Year of Sex Ever“, tvrdi da glumljenje orgazma održava sliku žene kao vrlo seksualne, koja voli seks i koja uvijek doživljava orgazme. Međutim, problem postoji i s druge strane – muškarci žele da žena doživi orgazam. Susan Crain Bakos tvrdi da učestalo prima pitanja od muškaraca tipa „kako ju zadovoljiti“ ili „što mogu učiniti da se ona bolje osjeća u seksu“ te potvrđuje da 90% muškaraca uistinu želi dovesti ženu do orgazma. Međutim, ujedno tvrdi i da bi se žene trebale osloboditi i reći svojim partnerima što im odgovara u seksu kako bi se orgazam uopće mogao dogoditi.

Želja muškaraca da zadovolje, kao i glumljenje orgazma od strane žena moguće je da ima evolucijske korijene. Za žene podsvjesni razlog glumljenja orgazma ima određene beneficije. Na jednom provedenom istraživanju utvrđeno je da žene doživljavaju više orgazama s muškarcima čija su tijela simetrična – simetrija se u ovom pogledu smatra genetskim produžetkom za kvalitetu. Iz tog razloga, žene češće doživljavaju orgazam sa simetričnim muškarcima, a s ostalima rjeđe kako bi ih uvjerili u, ili zamaskirali očinstvo.

Pogledajte film i saznajte više:

Arhiva