Zona
Depositphotos 233154668 s 2019

ŽIVJETI SVOJ POTENCIJAL

Postoje znanja,univerzalne životne zakonitosti i principi s kojima trebate biti usklađeni da bi živjeli svoj "najbolji život". Sve što treba je učiti i ovladati tim znanjima. Saznajte više.

Svi vi koji ovo čitate imate potencijal živjeti svoj najbolji život. Postoje univerzalne životne zakonitosti i principi s kojima trebate biti usklađeni. Jedini dio vas koji može biti usklađen s njima je vaš izvorni, originalni dio. Svaki čovjek ga ima, ali većina ga nije aktivirala i razvila. Pogledajte video i naučite više o svojem originalnom, izvornom dijjelu:

U glavama mnogih leže mentalni programi koji su duboko ukorijenjeni, koji stvaraju iluziju da će se nečiji život promijeniti nekom vanjskom silom i utjecajem.


Ti programi bliski su ovakvim razmišljanjima:

* zaradit ću hrpu novca bez da išta uložim (svoje vrijeme, energiju, učenje, praksa)
* sudbina će mi donijeti kvalitetnog partnera
* smiriti će se situacija u obitelji sama o sebe, treba samo proći vremena
* iduće godine će mi se život promijeniti
* odnosi u životu će mi se poboljšati sami od sebe

U podlozi ovakvih izjava leži ignorancija u svezi funkcioniranja životnih principa. Ništa se u životu neće poboljšati samo od sebe. Svaki napredak i svako kvalitetnije funkcioniranje zahtijeva našu uključenost, jer naša uključenost usmjerava naš život. Postoji mogućnost življenja bez naše involviranosti, ali tada ne živimo svoj život zato što ne upravljamo mi njime već okolnostii autoriteti Ako nismo gospodari svog života, ne možemo ga niti živjeti na najbolji mogući način. Tada se javljaju uvjerenja slična ili ista onima navedenim na početku teksta.
Život kakav želimo živjeti je nemoguće "tek tako" dobiti. Da bismo živjeli kroz takvu strukturu, na njoj trebamo i poraditi. Prije svega trebamo odrediti: što je to što želimo raditi te na koji način želimo provoditi svoje vrijeme. U definiranju ovakvih stvari nije poželjno raditi kompromise. Svaki kompromis udaljava nas od definicije "najboljeg života". Naravno, najbolji život za jednu osobu ne mora biti najbolji za drugu.

Potrebno je osvijestiti što uistinu volimo i slijediti impuls koji dolazi iz nutrine. Na taj način se možemo držati svojih istinskih usmjerenja . Živjeti život koji želimo i za koji vjerujemo da ga zaslužujemo stavlja nas u stabilnu poziciju u kojoj svaki trenutak postaje živ i ekspanzivan. Upravo iz razloga što većina ne živi svoj život iz mašte, postoji toliko nezadovoljstva, negodovanja i frustracije u svijetu. Iz takve pozicije nije moguće osjetiti životnu radost, entuzijazam i ljubav prema životu.
No, što znači živjeti najbolji život? Kad bismo pokušali to definirati, što bi to značilo? Pa živjeti svoj najbolji život znači slijediti svoju svrhu, svoju istinu, jer jedino život ispunjen istinom može biti život koji ispunjava. Dakle, ako ne živimo na takav način, sve oko nas će nam na neki način ukazivati na to. Prije svega zaključiti ćemo da smo na "krivom putu", po svom unutarnjem stanju. Kako? Tako što ako prebacimo pozornost na sebe iznutra te tamo pronađemo razne nelagodne senzacije, znat ćemo da nešto nije u redu.

Svi mi imamo svoje ciljeve i usmjerenja pa nam stoga to treba biti primarno u načinu provođenja vremena. Pozornost nam konstantno treba biti na tome. Prepreke na našem putu prema ostvarenju svoje istinske sudbine predstavljaju kušnje koje iskušavaju našu ustrajnost i predanost vlastitim vrijednostima. Zbog toga je vrlo bitno da nikada ne odustajemo. Ako smo sigurni da je ono što želimo ostvariti ono pravo, tada ćemo ići prema tome bez obzira na sve. Eventualno ćemo napraviti određene preinake, ali to će biti samo dio fleksibilnosti našeg velikog plana.

Kad naiđemo na neku prepreku puno je jednostavnije odustati od svega, nego biti uporan i nastaviti prema naprijed. Kao što već svi znamo, za sve na ovome svijetu postoji razlog, pa tako i za moguće prepreke na koje možemo naići. Ali to nas ne treba obeshrabriti. Iz svake savladane prepreke izaći ćemo veći i jači. Uvjerenje da nikad ne odustajemo s vremenom donosi izvanredne rezultate. Osim što nas čini snažnijima, hrabrijima i odlučnijima, ono nam donosi i ogromnu sreću iz razloga što svakim korakom postajemo bliže životu kakvog smo oduvijek željeli.
Na koji način se preispitati u kojoj mjeri živimo svoj "najbolji život"?

Većina je fokusirana na svoje slabosti, nedostatke i sve ostalo što ulazi u kategoriju negativnog gledanja na vlastitu osobnost. To je prvi razlog zašto nam život ne ide na način na koji bismo htjeli da ide. Jesmo li se ikad zapitali jesmo li zapravo loši u nečemu zato što to nije dio naše prave prirode, a ne zato što imamo neku manu? Naravno postoji i mogućnost da u nečemu nemamo dovoljno iskustva, ali ako mimo toga, i svih ostalih tehničkih razloga, osjećamo napor dok nešto činimo jesmo li mi uistinu stvoreni za to? Zanimljivo pitanje.
Zašto si uopće postavljati ovakvo pitanje? Zato što stvari koje proizlaze iz naše prave prirode činimo s lakoćom, bez napora, tenzije i bilo kakvog problema. Takve stvari teku kroz nas dok ih stvaramo i dok ih izvodimo, jer su takve stvari dio nas, a kad je nešto dio nas tada energija može slobodno teći. Zbog toga je puno pametnije fokusirati se na svoje kvalitete, potencijale i talente te njih kultivirati. I tada možemo naići na napor, ali tu se radi samo o tenziji koja je normalna u početnoj fazi dok se prilagođavamo te je se puno brže možemo riješiti.
Mnogi su zaboravili na svoju strast. Ovdje se misli na onaj dinamični, tečni impuls koji isijava iz nas i koji pokreće stvari. Impuls koji se javlja kad nešto radimo iz dubine duše. Biti u kontaktu sa svojom strašću je najvažniji čimbenik u kreiranju željenog života. Kako ju dokučiti? Vrlo jednostavno – što nam stavlja osmijeh na lice dok to činimo? Što nam stvara osjećaj uzbuđenja? Odgovori na ova pitanja su smjernice prema kojima trebamo početi živjeti. Znatiželja je idući segment koji treba usvojiti. Ona nas nagoni da istražujemo, da stječemo nova znanja, da se mijenjamo, da pokušamo nešto novo. Prema čemu god osjetimo znatiželju, znači da nas jedan dio nas zove da ga istražimo. Prihvatiti, to je najbolje rješenje. A da bismo do onoga što želimo istražiti došli, trebamo slušati sebe. Znatiželja vodi do učenja, a učenje vodi do napretka.
Životni prosperitet neće se dogoditi sam po sebi. Naša uvjetovanost je glavna i osnovna prepreka, uvjetovanost različitim filterima koji determiniraju našu realnost. Da bi ih nadvladali potrebno je zakoračiti u dijamantnu realnost.

Jedan od vrlo učinkovitih načina da ovladate s time je steknete znanja i vještine koje vam to omogućuju, Tranceframing škola vam to omogućuje, od jeseni, svi vi koji želite živjeti svoj najbolji život imati ćete priliku ući u taj moćan i uzbudljiv proces.

Autor: Domagoj Matijević, osnivač i voditelj Tranceframing škole

Arhiva