Zona
Depositphotos 319907566 s 2019

DAR IZBORA - ŠTO ODLUČUJEŠ DANAS?

Poslušajte video. Najveći dar koji čovjek posjeduje je DAR IZBORA. Svatko od vas može SVJESNO odlučiti kako će se osjećati i kakav će život živjeti.Ova jednostavna priča u sebi sadrži iznimno moćnu životnu lekciju.

Jedan od najvećih darova koji svaki čovjek iskonski nosi u sebi je dar izbora. Život je jedna velika škola i konstantno nam donosi situacije u kojima trebamo nešto naučiti. Svaka situacija je točke iz koje izabiremo određeni smjer. Smjer koji smo izabrali uvijek donosi posljedice. Ono što iskušavamo sada, izabrali smo u prošlosti, ono što ćemo iskušavati u budućnosti, posljedica je izbora koji donosimo danas.

Ovo je prirodni životni mehanizam koji većina ne poznaje. Dar izbora je sposobnost da u svakoj životnoj situaciji donesemo ispravnu odluku koja će naš život usmjeriti prema ekspanziji, još većoj svjesnosti, miru i zadovoljstvu. Dar izbora ima svaki čovjek, bez obzira bio svjestan ili ne, i sve ono što iskušavate izabrali ste u svojoj prošlosti. Kada obratimo pozornost na ovaj dar, malo po malo, možemo naučiti kako ga ispravno koristiti. Što smo ga svjesniji to više možemo usmjeravati svoj život, što više to činimo, to su naši izbori zreliji i počinjemo razumijevati da smo isključivo mi odgovorni za ono što nam se događa.

Pogledajte video u kojem osnivač i voditelj Tranceframing škole Domagoj Matijević dijeli s vama jednu drevnu i prekrasnu priču koja potječe iz sufističke tradicije i koja govori upravo o tome. Od Abdulaha možemo puno naučiti jer je on naučio i postao majstor donošenja odluka. U ovoj priči bitno je razumjeti da se odluke moraju donositi SVJESNO. Samo svjesni izbori imaju nevjerojatnu moć. 

Da bi se izbori mogli donositi svjesno, potrebno je imati organiziran i uvježban um. Takav um vidi istinu i s njime se ne može manipulirati. Da bi se takav um razvio, potrebno ga je uvježbati te imati znanja o njegovom funkcioniranju kao i o životnim zakonitostima i principima. Sve to, svaki čovjek može, trud i usmjerenje steći. To je i glavni cilj Tranceframing škole, gdje svatko tko istinski želi može ovladati s ovim znanjima, organizirati um te suvereno donositi odluke u svojem životu.

Kada se osvijesti i prihvati dar izbora, život postaje prekrasno mjesto za život. I zato, „što odlučuješ danas“? Što odlučujete u ovom i svakom narednom trenutku. Već sada, nakon što poslušate ovu priču, možete početi primjenjivati ovo jednostavno, ali iznimno moćno znanje. 

Arhiva