Zona
Fotolia 82175511 xs

ČOVJEK JE KOLEKCIJA INFORMACIJA

Vaš način života formiran na temelju informacija koje ste prikupili tijekom života. Podržavaju li te informacije život koji želite? Saznajte više.

Sve je energija i čovjek je energetsko biće. To je danas poznata informacija ali što to znači u praksi većini je apstraktno. Bilo da ste ušli u proces tzv. rada na sebi ili samo razmišljate o sebi, informacija kako je čovjek energetsko biće došla je do vas. Upravo ta informacija i sve ostale su energija. Um čovjeka ogroman je i moćan kolektor i provodnik svih informacija tj. energije kojom ste okruženi.

To sam ja!

Odmalena um upija sve informacije, u početku na razini energije, a kasnije kognitivnim razvojem i učenjem materinjeg jezika počinjete ih razumijevati na način koji pripada obitelji i društvu u kojem ste rođeni. Naučite svoje ime, obitelj vam kaže na koga ličite, na koga ste slični karakterom. Kažu vam što je dobro i što se smije, što je opasno i što je neprimjereno. Naučite prepoznavati i povezivati znakove koji određuju predmete, osjećaje, situacije i sve što vas okružuje. Naučite gdje je vaše uho, nos, naučite hodati i s vremenom upijete sve informacije koje čine cijeli vaš život.

Upijete i modelirate obrasce ponašanja, hodate na specifičan način, koristite određene geste i najčešće odaberete obrazovanje i posao, partnera i prijatelje koji su u skladu s vrijednostima obitelji i društva koje vas odgaja. Odrastajući na ovaj način identificirate se za osobine, navike i ponašanja i kažete to sam ja. Ja sam glasan! Ja sam sramežljiv! Ovo mogu, ovo ne mogu.

Vi ste moćni!

Spoznaja kako je sve što mislite da ste vi, vaš karakter, navike i način života formiran na osnovu informacija koje ste prikupili tijekom života otvara mogućnost promjene točke gledišta i doživljavanje sebe. Unošenjem novih informacija mijenjate percepciju sebe i možete promijeniti sve što hoćete i živjeti kako želite. To je sposobnost svakog čovjeka i događa se u svakom trenutku vašeg života. Doživljavajući sebe kao energetsko biće koje je kolekcija informacija otvara mogućnost transformacije i promjene.

I iako vam se ponekad čini da je sve to što radite i živite jedina mogućnost sigurno postoji bar jedna stvar koju ste promijenili u svom ponašanju i vidjeli promjene u okolini. Vaš um konstantno respondira na informacije koje sadržava.

Novi pogled na sebe kao energetsko biće koje na osnovu informacija koje posjeduje percipira životna iskustva i otpuštanje raznih uloga koje ste prihvatili kao jedine istinite za vas otvara potpuno novi pogled na život. Osvještavajući informacije koje um procesuira i unošenjem novih ako želite možete promijeniti svoje navike, posao, partnera ili bilo što drugo.

Informacija je energija stvaranja

Otvaranjem uma novim spoznajama širite vidike i otvarate vrata koja omogućavaju povezivanje s izvorom neiscrpnih informacija koje svijest provodi i one postaju život. Izražavanjem sebe na takav način posjedujete moć koja je kreativna i autentična. Upoznavanjem i prihvaćanjem te moći mijenjate sebe i svoju okolinu.

Autorica teksta je Ivana Song,stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala, više o njezinom radu saznajte ovdje

Arhiva